cégismertető

Az Anterra Építőipari Részvénytársaság 2001-ben jött létre azzal a céllal, hogy az alapító cégekben meglévő ismeretanyag és piaci tapasztalat egyesítésével vállalkozzon építészeti és mérnöki tervezés, beruházás-szervezés, ingatlangazdálkodás, ingatlanfejlesztés és kivitelezés terén.
 
Társaságunk a tervezői, tanácsadói és kivitelezői szakágainak láncolatával széleskörű és kiváló szolgáltatást kíván nyújtani igényes megrendelői részére.
 
Az Anterra Zrt. az alaptevékenységnek számító tervezés metodikájában és az ügyvitelében nagyban épít az 1991-ben alapított anyacége, a Torre Kft., valamint a Kanadában 1995-ben bejegyzett társcége, az ARC Design Inc. tapasztalataira.  A vizuális környezetalakítás -építészet, belsőépítészet, ipari formatervezés és grafikai tervezés - mellett az Anterrában fokozott hangsúlyt kap a műszaki tervezés és tanácsadás is.

Gyakran és szívesen tervezünk hazánk határain kívül is. Eddigi megbízásaink alapján dolgoztunk az USA-ba, Kanadába, a Bahamákra, Kínába, Makaóra, Szlovákiába, Ausztriába és Oroszországba is. Cégünk gyártmányfejlesztéssel is foglalkozik, mind saját tervezésű, mind megrendelésre gyártatott termékeknél. Ennek során gyakorlatot szereztünk egyedi és ipari léptékű bútor-, fém-, és üveg technológiák terén, itthon és külföldön is. Terveinkkel és termékeinkkel részt veszünk hazai és nemzetközi építész és formatervező pályázatokon. Díjat nyert 1992-ben a MOL Rt. grafikai arculatterve, az 1994-es budapesti nemzetközi kiállításon bemutatott bútorunk, 1995-ben a Los Angeles főterének rendezésére készült ’Juice’ koncepciótervünk.  2001-ben az ’Év tetőtere’, 2003-ban pedig az ’Év homlokzata’ építészeti pályázatot nyertük meg. 2013-ban megvételt nyert a Múzeum Liget építészeti, városépítészeti pályázatra benyújtott tervünk.
 
Az Anterra több éve együtt dolgozó tervezői csapatának erőssége, hogy az építészeti és funkcionális megoldások folyamatos fejlesztése mellett a műszaki és gazdasági szempontokat is messzemenően figyelembe vevő tervezést folytat. Nagyobb rendszerekhez csatlakozik a NOKIA, Vodafone, Pannon GSM, Antenna Hungária, Iberdrola, Spar, Lidl, vagy a Ramada Hotel és a Radisson Hotel szigorú műszaki és design standardjai szerint folytatott tervezői tevékenységünk.

A számítógépes ingatlangazdálkodás (CAFM) terén végzett mérnöki munkánkkal részt vettünk országos ingatlan portfolió- és eszköznyilvántartási rendszerek kialakításában és feltöltésében, illetve műszaki szakértőként számos intézmény üzemeltetésének tervezésében.
 
Az Anterra Zrt. számos olyan beruházáson dolgozott, melynél bizonyította a megrendelői felé való elkötelezettségét. Időnként egyidejű munkakapcsolatban állunk egyes iparágak főbb szereplőivel. Így - megrendelőink üzleti jellegű információinak bizalmas kezelése mellett -, a különféle elvárások között végzett hasonló témájú tervezési munkák nagyban gyarapítják tapasztalatunkat.
 
A fő tevékenységünknek számító szolgáltatások terén hosszútávra szóló szerződésekkel is bírunk. Cégünk folyamatosan javuló pénzügyi eredményei is igazolják megbízhatóságunkat és stabilitásunkat megrendelőink számára.
Működésünk teljes területén elkötelezettek vagyunk a környezet- és természetvédelem iránt. Az épített és vizuális környezetünk fejlesztése, és a kulturális hagyományok megőrzése elsőrendű szempont mind a tervezés, mind a kivitelezés során.